Доступність посилання

ТОП новини

Розробник вдосконаленого АК-74 (автомата Калашникова) - українського автомата "Вепр" – державне пiдприємство Науковий центр точного машинобудування вiдкидає обвинувачення в порушеннi мiжнародних угод у зв''язку з модернiзацiєю легкої стрiлецької зброї на замовлення Мiнiстерства оборони України


-- no author -- "Україна не виробляла автомати АК-74 i не планує їх виробництво, тому потреби в лiцензiї на виробництво цих автоматiв немає", - зазначив у iнтерв''ю "Iнтерфакс-Україна" директор Наукового центру Олександр Селюков. Він коментував поширену сьогодні офiцiйну заяву прес-служби концерну "Iжмаш" (Іжевський машинобудівний завод у Росії) з приводу публiкацiй ЗМI про перспективи виходу на ринок стрiлецької зброї українського автомата "Вепр".

"Україна не виробляла автомати АК-74 i не планує їх виробництво, тому потреби в лiцензiї на виробництво цих автоматiв немає", - зазначив у iнтерв''ю "Iнтерфакс-Україна" директор Наукового центру Олександр Селюков. Він коментував поширену сьогодні офiцiйну заяву прес-служби концерну "Iжмаш" (Іжевський машинобудівний завод у Росії) з приводу публiкацiй ЗМI про перспективи виходу на ринок стрiлецької зброї українського автомата "Вепр".

У своїй заявi прес-служба "Iжмашу" розцiнює як "несумлiнну конкуренцiю" виготовлення АК-74 або створення зброї на основi АК-74 країнами, якi отримали за часiв колишнього СРСР лiцензiї на виробництво автомата Калашникова i якi виготовляють зброю пiсля завершення дiї лiцензiї.

Як повiдомлялося, наприкiнцi серпня у Києвi був представлений вдосконалений автомат АК-74 (автомат Калашникова) – автомат "Вепр" калiбром 5,45 мм.

Обсяг видаткiв на початi 2 роки тому розробки оцiнюється майже у 100 тисяч доларів. Випробування зброї планується завершити через 9 мiсяцiв. Очiкується, що через рiк "Вепр" буде прийнятий на озброєння ЗСУ. За iнформацiєю розробника, вартiсть автомата буде відповідною до вартості АК-74.
XS
SM
MD
LG