Доступність посилання

ТОП новини

Україна посідає 117-е місце (7-е з кінця) в черговому рейтингу економічної свободи серед країн світу, опублікованому американським Інститутом «САТО» спільно з канадським Інститутом Фрейзера і більш, ніж 50 експертними центрами у всьому світі


-- no author -- Минулого року, згідно зі звітом цих організацій, Україна була на 119-му місці або 5-му з кінця списку. Експерти оцінювали рівень свободи економіки за 26 конкретними показниками, серед яких, зокрема, кількість і рівень податків, вплив уряду на економіку, незалежність судів, рівень захисту інтелектуальної власності, наявність або відсутність прихованих митних бар''єрів.

Минулого року, згідно зі звітом цих організацій, Україна була на 119-му місці або 5-му з кінця списку. Експерти оцінювали рівень свободи економіки за 26 конкретними показниками, серед яких, зокрема, кількість і рівень податків, вплив уряду на економіку, незалежність судів, рівень захисту інтелектуальної власності, наявність або відсутність прихованих митних бар''єрів. За даними «СATO», чим нижчий рівень економічної свободи в державі, тим нижчі особисті прибутки його громадян. Найвищий ступінь економічної свободи, за даними дослідження, відзначений у Гонконгу. Друге місце розділили США і Сингапур, третє – Велика Британія і Нова Зеландія. У першу десятку також увійшли Канада, Швейцарія, Ірландія, Австралія і Нідерланди.

З пострадянських держав перше місце в рейтингу посідає Естонія (16-е місце в загальному списку), далі – Латвія (51-е місце), Литва (69-е), Росія (112-е), Україна (117-е).
XS
SM
MD
LG