Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат, голова тимчасової слiдчої комiсiї Григорiй Омельченко оприлюднив прiзвища людей, що фiгурують у листах колишнього мiлiцiонера Iгоря Гончарова, опублікованих пiсля його смертi, як викрадачi журналiста Георгiя Гонгадзе


-- no author -- Сьогодні пiсля засiдання очолюваної ним комiсiї Григорій Омельченко процитував журналiстам уривки з листiв Iгоря Гочарова, не пропускаючи прiзвищ, якi ранiше не оприлюднювали в ЗМI у зв''язку з недоведенiстю автентичностi записiв колишнього мiлiцiонера.

Сьогодні пiсля засiдання очолюваної ним комiсiї Григорій Омельченко процитував журналiстам уривки з листiв Iгоря Гочарова, не пропускаючи прiзвищ, якi ранiше не оприлюднювали в ЗМI у зв''язку з недоведенiстю автентичностi записiв колишнього мiлiцiонера.

"Хомула (екс-начальник київського Управлiння боротьби з органiзованою злочиннiстю Сергiй Хамула, звiльнений у лютому 2003 року за недолiки в роботi) вимагав, щоб я не давав свiдчення стосовно тих працiвникiв УБОЗа, якi разом з Нестеровим та iншим злочинцем, що входив, як i Нестеров, до угруповання "Киселя", викрали у вереснi 2000 року на бульварi Леси Українки в Києвi Георгiя Гонгадзе.

Прiзвища цих осiб, як i працiвникiв кримiнальної розвiдки, що вiдстежували перед цим мiсцезнаходження Гонгадзе, я повiдомив працiвнику СБУ (Г.Омельченко не назвав прiзвища цього працiвника СБУ, оскiльки вiн перебуває пiд охороною i депутат побоюється за його безпеку) i частково журналiсту Єльцову (журналiст Олег Єльцов, який ранiше був знайомий з I.Гончаровим i опублiкував його листи до матерi)..., а також про причетнiсть працiвникiв УБОЗа до iнших вбивств i викрадень, якi здiйснили особи, що входили до групи Свєтлова-Нестерова.

Цi злочини скоєнi за наказом тогочасного мiнiстра Кравченка (глава МВС Юрiй Кравченко), а згодом мiнiстра Смирнова (мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Смирнов). До цих викрадень причетнi вищi посадовi особи нашої держави i наш Президент, якi знали про них. ...У мене є матерiали, зiбранi спiльно з працiвником СБУ : магнiтофоннi, аудiозаписи з зiзнаннями Нестерова та iншi матерiали. Я запропонував Хомулi офiцiйно в присутностi журналiстiв, працiвникiв СБУ вилучити їх у тому мiсцi, де я зазначу", - процитував фрагменти листiв Григорій Омельченко.

Народний депутат пояснив своє рiшення оприлюднити фрагменти листiв колишнього мiлiцiонера, називаючи прiзвища, тим, що вже готовi експертнi висновки, якi пiдтвердили авторство записiв Iгоря Гончарова.
XS
SM
MD
LG