Доступність посилання

ТОП новини

Белград готовий розпочати дiалог з керiвниками тимчасових органiв влади у Косовi, каже заступник прем’єр-мiнiстра Сербiї Небойша Чович


-- no author -- Сербська сторона, зокрема, задоволена фактом, що в дiалозі братимуть участь і представники мiжнародної Контактної групи, яка має уточнити термiн та мiсце переговорiв. У Белградi припускають, що перша зустрiч з лiдерами косовських албанцiв вiдбудеться у Брюсселi або Вiднi. За словами Човича, дiалог ймовiрно розпочнеться до кiнця жовтня.

Сербська сторона, зокрема, задоволена фактом, що в дiалозі братимуть участь і представники мiжнародної Контактної групи, яка має уточнити термiн та мiсце переговорiв. У Белградi припускають, що перша зустрiч з лiдерами косовських албанцiв вiдбудеться у Брюсселi або Вiднi. За словами Човича, дiалог ймовiрно розпочнеться до кiнця жовтня.

Прем’єр-мiнiстр Косова Байрам Реджепi з огляду на це каже, що рiшення про початок дiалогу має обговорити парламент провiнцiї, в якому бiльшiсть мають етнiчнi албанцi. Реджепi додає, що немає сенсу говорити про початок розмов поки не уточнено, якi теми обговорюватимуть албанцi й серби.
XS
SM
MD
LG