Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма підписав розпорядження "Про 60-ту річницю депортації з Криму кримських татар та осіб інших національностей". Про це повідомила прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу


-- no author -- У зв’язку з наближенням трагічної дати – 60-ї річниці депортації з Криму кримських татар та осіб інших національностей і з метою увічнення пам’яті невинних жертв тоталітарного режиму, президент Кучма зобов’язав створити Організаційний комітет з підготовки жалобних заходів. Головою оргкомітету призначений прем’єр-міністр України Віктор Янукович.

У зв’язку з наближенням трагічної дати – 60-ї річниці депортації з Криму кримських татар та осіб інших національностей і з метою увічнення пам’яті невинних жертв тоталітарного режиму, президент Кучма зобов’язав створити Організаційний комітет з підготовки жалобних заходів. Головою оргкомітету призначений прем’єр-міністр України Віктор Янукович.

За наказом керівництва Радянського уряду і Комуністичної партії Радянського Союзу в 1941-1944 роках з Криму за національною ознакою були депортовані понад 300 тисяч осіб, з яких близько половини загинули у перші роки вислання.
XS
SM
MD
LG