Доступність посилання

ТОП новини

У Багдаді відбулася зустріч військових юристів з питань проведення розслідувань стосовно місцевих жителів, які скоїли злочини проти вояків багатонаціональних миротворчих сил


-- no author -- Серед юристів зі США, Австралії, Польщі, Великобританії, Угорщини та Іспанії були присутні і військові українського підрозділу на чолі з юрисконсультом, майором Геннадієм Рожковим. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Серед юристів зі США, Австралії, Польщі, Великобританії, Угорщини та Іспанії були присутні і військові українського підрозділу на чолі з юрисконсультом, майором Геннадієм Рожковим. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Військові юристи багатонаціональних стабілізаційних сил в Іраку окремо обговорили тему застосування зброї солдатами –миротворцями. З’ясувалося, що єдиної процедури поки не існує, оскільки кожний національний контингент має свої погляди щодо гарантування безпеки своїх вояків, і ці погляди ґрунтуються на законодавстві кожної окремої країни.

Розглядалося і питання про матеріальну компенсацію з боку військових, які заподіяли шкоду місцевому населенню, повідомляє прес-служба Міноборони.

Зважаючи на недосконалу правову базу Іраку, учасники зустрічі вирішили, що військові юристи у зонах своєї відповідальності наглядатимуть за діями місцевих правоохоронних органів і матеріально їх забезпечуватимуть.
XS
SM
MD
LG