Доступність посилання

ТОП новини

Президенти України, Росії, Білорусі та Казахстану підписали у Ялті Угоду про створення Єдиного економічного простору. Україна підписала цей документ із застереженнями, що він не повинен суперечити Конституції України


-- no author -- Угода про формування Єдиного економічного простору набирає чинності після здійснення кожною з країн внутрішньодержавних процедур. Вона укладена на невизначений термін.

Угода про формування Єдиного економічного простору набирає чинності після здійснення кожною з країн внутрішньодержавних процедур. Вона укладена на невизначений термін.

Президент України Леонід Кучма зазначив: “Я жодної хвилини не сумнівався, підписуючи сьогоднішній документ, що це в національних інтересах України. А те, що кожен президент як гарант Конституції має право діяти тільки згідно з Конституцією, то я думаю, що тут сумнівів жодних немає”.

На прес-конференції після закінчення саміту СНД російський президент Володимир Путін повідомив, що Угода підписана з урахуванням застережень України:

“Ми враховували і економічні, і політичні особливості кожної із сторін, в тому числі й України. Що стосується застереження, то ми його обговорювали, президент України нас про це поінформував. По суті це не вихолощує зміст угоди. Мова йде про те, що підписані документи не повинні суперечити Конституції України. Запевнюю вас, що вони не суперечать і Конституції Російської Федерації”.

Представляючи проект Єдиного економічного простору, президенти України і Росії заявили, що передбачене створення регулювального органу не обмежує суверенітет країн-учасниць і в жодному разі не призводить до виникнення формату відносин між країнами, схожих на Радянський Союз.
XS
SM
MD
LG