Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Івано-Франківської міськради на позачерговій сесії майже одностайно підписали заяву проти створення Єдиного економічного простору.


Іван Костюк Депутати Івано-Франківської міськради на позачерговій сесії майже одностайно підписали заяву проти створення Єдиного економічного простору.

Івано-Франківськ, 23 вересня 2003 - Депутати Івано-Франківської міськради на позачерговій сесії майже одностайно підписали заяву проти створення Єдиного економічного простору. Вони наголошують у своєму зверненні, що вважають приєднання України до спільної економічної зони з Росією, Білорусією та Казахстаном зрадою національних інтересів. З подробицями наш івано-франківський кореспондент Іван Костюк.

Наприкінці минулого тижня депутатам Івано-Франківської обласної ради членам фракції “Наша Україна” не вдалося поставити на голосування заяву, в якій висловлюється протест щодо створення Єдиного економічного простору. Те, що не змогли зробити депутати обласної ради, було зроблено на позачерговій сесії Івано-Франківського міського парламенту. Депутати майже одностайно підтримали звернення до Президента України, в якому засуджують входження держави до Єдиного економічного простору і вважають це зрадою національних інтересів. Ситуацію коментує член фракції “Наша Україна” у Верховній Раді голова крайової організації Народного руху України Роман Ткач: “Коли вирішуються питання, що повинні бути задоволені спільні інтереси, то чому не спільний економічний простір, а Єдиний економічний простір. Як на мене, підтекст цієї угоди один: завтра йтиметься знову про щось єдине, не дай Бог, про єдиний політичний союз”. Не менш категоричним був голова Івано-Франківської міської ради Зиновій Шкутяк: “Перш за все, тому що це перший крок до втрати суверенітету України. Ми не можемо допустити, щоб у нашій країні це відбулося, тому ми проти цього протестуємо. Сьогодні ми протестували голосуванням. І цю заяву направимо Президентові. Завтра, якщо буде потрібно, вживатимемо інші законні заходи, щоб не допустити втрати суверенітету України”. Заяву, за твердженням депутатів (і про це йшлося на сесії), буде відправлено Президентові України та Верховній Раді. На переконання депутатів Івано-Франківської міськради, підписання Ялтинської угоди суперечить законам України. У свою чергу крайова організація Народного руху України вже розпочала збір підписів серед мешканців Прикарпаття, які протестують проти входження держави до Єдиного економічного простору. Лише за два дні вдалося зібрати понад три тисячі підписів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG