Доступність посилання

ТОП новини

Російський мільярдер Роман Абрамович продав свою частину акцій компанії "Рускій алюміній" іншому російському олігарху Олегу Дерипасці.


Віталій Портников Російський мільярдер Роман Абрамович продав свою частину акцій компанії "Рускій алюміній" іншому російському олігарху Олегу Дерипасці.

Москва, 24 вересня 2003 - Впливова московська газета "Вєдомості" повідомляє про те, що російський мільярдер Роман Абрамович продав свою частину акцій промислового гіганту "Рускій алюміній" іншому російському олігарху Олегу Дерипасці.

Газета «Вєдомості», яка посилається на власні джерела у середовищі Романа Абрамовича, зазначає, що він продав 50% акцій промислового гіганту «Російський алюміній», і тепер цим промисловим комплексом володіє один з найвідоміших російських підприємців Олег Дерипаска.

Варто нагадати, що Олег Дерипаска одружений з дочкою колишнього керівника Адміністрації Президента Росії Бориса Єльцина - Валентина Юмашева. Сам Валентин Юмашев одружений з дочкою Бориса Єльцина Тетяною Дяченко. Валентин Юмашев і Тетяна Дяченко вважаються найбільш близькими до колишнього президента Росії людьми, настільки авторитетними, що без зайвих проблем контактують з керівником Адміністрації Президента Володимира Путіна Олександром Волошиним і визначають політичний курс Російської Федерації. Це,звичайно, все за припущеннями спостерігачів близьких до кремлівських кіл.

Однак, тепер мова йде про консолідацію так званого сімейного капіталу. Олег Дерипаска відомий ,як один з найавторитетніших бізнесменів Росії. Однак і Роман Абрамович небагато втрачає, коли відмовляється від свого пакету акцій з «Російського алюмінію», адже він є одним з головних власників компанії «Сибнафта», можна сказати навіть центральний власник цієї компанії. «Сибнафта» зараз об’єднується з голдингом «ЮКОС» Михайла Ходорковського. Після цього виникне четверта у світі нафтова компанія. Таким чином, вважають, Роман Абрамович відмовляється від алюмінієвого бізнесу на користь нафтового. Однак разом з цим є певна тенденція: Абрамович взагалі відмовляється від своїх російських активів. Він продав у березні 26% акцій російських авіаліній «Аерофлот», а в липні, як відомо, купив за 230 мільйонів доларів лондонських футбольний клуб «Челсі». Тепер ще однієї важливої частини російських активів у Абрамовича немає. Після злиття Сибнафти» і «ЮКОСа», як вважають, головне керівництво новим нафтовим комплексом буде здійснювати все ж таки Михайло Ходорковський, а не Роман Абрамович. А Роман Абрамович перетвориться на впливового західного бізнесмена і перестане бути російським олігархом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG