Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма критикує представників Європейського Союзу за недостатньо активну політику щодо інтеграції України в ЄС. Сьогодні на прес-конференції він запитав: "Та скільки нас можна тримати на порозі? Україна стомилась від тих очікувань!"


-- no author -- Леонід Кучма заявив, що чиновники Євросоюзу не готові робити заяви про те, що ЄС хоче бачити Україну у своєму складі.

Леонід Кучма заявив, що чиновники Євросоюзу не готові робити заяви про те, що ЄС хоче бачити Україну у своєму складі. Він зауважив:

"І тепер, може, я б повинен сказати те, що я не повинен, але... Україну завжди в цих питаннях (Європа в першу чергу) будуть розглядати через призму відносин з Російською Федерацією. Хочемо ми цього чи не хочемо. Якщо б сьогодні запропонували нам вступити в Європейський Союз , я б відмовився. З простої причини: скажіть, будь ласка, кому в Європі потрібні українські літаки, кому в Європі потрібне наше машинобудування, Кому в Європі потрібна наша вугільна промисловість?І так далі і тому подібне. Тому я неодноразово наголошую, що Україна повинна мати своє власне обличчя. Ми не можемо піти в Європу простими учасниками розподілу праці. Бо ми втратимо все, що маємо".

Президент Кучма висловив надію, що на майбутньому саміті Україна-ЄС (на початку жовтня в Ялті) сторони проведуть предметний діалог. ЄС має намір обговорити проведення в Україні політичної реформи, а також ситуацію з українськими ЗМІ.
XS
SM
MD
LG