Доступність посилання

ТОП новини

Наслідки розкриття вбивства Ігоря Александрова.


Сергій Гармаш Наслідки розкриття вбивства Ігоря Александрова.

Донецьк, 30 вересня 2003 - Розкриття вбивства Ігоря Александрова, про яке оголосила Генпрокуратура України, має бути підставою для перевірки діяльності тих правоохоронців, які два роки ігнорували версію, котра зараз офіційно визнана. Так вважає Олег Солодун, колишній співробітник Краматорського вбозу, він одразу після вбивства журналіста назвав його замовників.

Одразу після смерті Ігоря Александрова колишні краматорські вбозівці Олег Солодун та Михайло Сербин, які в його програмах заявляли про зв’язки фірми “Укрліга” та деяких правоохоронців області зі злочинним угрупованням “17 дільниця”, навели докази того, що саме “Укрліга” стоїть за організацією вбивства. Тоді і МВС, і Генпрокуратура заявили, що перевірили цю версію, проте вона не має під собою підстав. Трохи пізніше з’явилась версія про вбивство журналіста Юрієм Вередюком, яка луснула в суді. Вже із приходом до Генпрокуратури Святослава Піскуна була створена спецгрупа, яка почала перевірки фактів, наведених Солодуном і Сербиним щодо вбивства журналіста і обставин, які передували йому. І от минулого тижня Генпрокурор фактично визнав істинність версії екс-вбозівців і назвав замовників і організаторів вбивства, про яких було відомо ще два роки тому. Здавалося б, Солодун і Сербін мають бути задоволені, це цілком справедливий підсумок їхньої багаторічної боротьби. Але, коментуючи для радіо “Свобода” можливий подальший розвиток подій ,Олег Солодун висловив занепокоєння за свою і Сербина безпеку: “Логічним завершенням розслідування справи Александрова є повна і об”єктивна перевірка стосовно тих осіб, які категорично не реагували на ту інформацію, яку надавали у всі вищі правоохоронні інстанції держави я і Сербин. Друге - це необхідність того, щоб була проведена найповніша перевірка всіх тих посадових осіб у правоохоронних органах, які так ретельно ліпили справу Вередюка. Цілком зрозуміло, що для усіх цих осіб я та Сербин є дуже серйозною небезпекою”.

Слова Олега Солодуна здаються цілком логічними, якщо врахувати, що жоден правоохоронець, включаючи заступника Генпрокурора Сергія Винокурова, який особисто підписав справу Вередюка для відправлення в суд, у відставку досі не подав. Викликає неприємні почуття і те, що заява про розкриття вбивства журналіста була наче приурочена до сесії ради Європи, де розглядалось розкриття справ Гонгадзе та Александрова, тобто виглядає коньюктурною.

У понеділок з’явилась інформація про виїзд на Донеччину спецгрупи Генпрокуратури для перевірки діяльності місцевих правоохоронців. Її підсумки, як і подальша доля Солодуна та Сербина, мають показати, наскільки об’єктивним і повним стане розкриття справи Ігоря Александрова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG