Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина та Іспанія далі гостро розходяться щодо проекту Конституції Європейського Союзу


-- no author -- Про це заявили після переговорів у Берліні канцлер Німеччини Герхард Шредер та прем’єр-міністр Іспанії Хосе Маріа Азнар.

Про це заявили після переговорів у Берліні канцлер Німеччини Герхард Шредер та прем’єр-міністр Іспанії Хосе Маріа Азнар.

"На сьогодні є лише одне непорозуміння між Німеччиною та Іспанією – це Конституція Європейського Союзу",- сказав Хосе Марія Азнар.

"Тим не менше ми хочемо спільно сприяти тому, щоб конституційний процес був успішно завершений і я вважаю, що питання, в яких ми ще не досягли спільної думки, повинні далі обговорюватись",- зазначив на прес-конференції канцлер ФРН.

Берлін і Мадрид мають розбіжності з іншими країнами-членами ЄС стосовно процедури голосування у Європарламенті.

Іспанія хоче продовжити дію угоди від 2000 року, яка була підписана у французькому місті Ніцці. Цей документ надає переваги під час голосування середнім за розміром країнам ЄС. Іспанію підтримує у цьому питанні Польща, яка планує вступити до Євросоюзу у травні наступного року.

Ця ж угода надає Іспанії і Польщі під час голосування майже рівні права, які мають Німеччина, Франція, Великобританія та Італія.
XS
SM
MD
LG