Доступність посилання

ТОП новини

Американські інспектори з роззброєння, які звітували про свою роботу перед конгресом США, кажуть, що їхній звіт не є остаточним. Наразі вони не знайшли зброї масового враження в Іраку. Однак, як заявив сьогодні президент Сполучених Штатів Джордж Буш, робота у цьому напрямку буде продовжена


-- no author -- Адміністрація Сполучених Штатів все ще намагається довести, що Саддам Хуссейн таки володів зброєю масового знищення. У відповідь на вчорашній звіт голови групи військових експертів США доктора Девіда Кей, президент Сполучених Штатів запросив ще 600 мільйонів доларів на продовження роботи експертів.

Адміністрація Сполучених Штатів все ще намагається довести, що Саддам Хуссейн таки володів зброєю масового знищення. У відповідь на вчорашній звіт голови групи військових експертів США доктора Девіда Кей, президент Сполучених Штатів запросив ще 600 мільйонів доларів на продовження роботи експертів.

Виступаючи вчора перед комісією Конгресу, голова експертої групи доктор Девід Кей, зокрема, зазначив :

„Ми не знайшли на цей момент зброї. Але це не означає що ми зробили висновок, що такої зброї не існує. Це лише означає що ми поки що не знайшли зброї.” - сказав доктор Келлі.

Президент Буш переконаний, що робота експертів повинна продовжуватись.

„Експертиза програм з розробки хімічної, ядерної та біологічної зброї , яку проводив Саддам Хусейн повинна бути зроблена. Та вже й ті докази що знайдені, абсолютно переконують у тому, що Саддам Хусейн обдурював міжнародну спільноту, що Саддам Хусейн порушував резолюцію 1441 Ради Безпеки ООН і Саддам Хусейн був небезпекою для світу” – сказав президент США.

Критики політики Буша вважають, що ця робота є не більше ніж надзвичайно коштовні зусилля щоб легітимізувати вторгенння в Ірак.
XS
SM
MD
LG