Доступність посилання

ТОП новини

Колегія Івано-Франківської обласної держадміністрації: проблеми, визначені перевіркою Адміністрації Президента, усунені.


Іван Костюк Колегія Івано-Франківської обласної держадміністрації: проблеми, визначені перевіркою Адміністрації Президента, усунені.

Івано-Франківськ, 24 вересня 2003 - Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації заявив, що всі недоліки, які виявила перевірка Адміністрації Президента наприкінці минулого року в роботі економіки Прикарпаття, зараз усунено. Він також заявив про свою підтримку підписання Україною угоди про входження до єдиного економічного простору.

Найбільш резонансною за шість років перебування на посаді голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка стала минулорічна груднева перевірка, яку провели представники Адміністрації Президента. Різних недоліків у роботі обласної влади було виявлено аж 156. Майже 140 з них, як повідомили журналістам місцеві чиновники, зараз уже ліквідовані. В області, згідно із заявою Михайла Вишиванюка, зросли обсяги промислового виробництва, фінансові надходження до місцевої скарбниці та заробітна плата. Зменшились також заборгованості у виплаті заробітної плати працівникам на підприємствах різних форм власності. Найтяжчою продовжує залишатись ситуація у ліквідації боргів місцевих “Теплокомуненерго” за спожитий газ. Комунальники регіону розрахувались з газопостачальниками лише на 60 % від потреби. Отож, на думку голови обласної держадміністрації, опалювальний сезон не розпочнеться 15 жовтня, як це повинно бути. З цього приводу Михайло Вишиванюк зауважив: “Ситуація в державі є такою: мери міст закуповують газ і тоді запускають котельні. На халяву ніхто газу не дасть. Я прошу потім нікого не звинувачувати: ні обласну владу, оскільки вона газу не має, ні Кабінет Міністрів”. Голова обласної держадміністрації також заявив, що повністю підтримує входження України до єдиного економічного простору. Щодо конфлікту, який виник на сесії обласної ради між фракціями “Наша Україна” та “Злагода”, він зауважив: “Я думав, що проголосують. Ми прослухаємо заяву. Приймаємо до відома їхню заяву, і буде нормальна робота сесії. Була висунута вимога провести поіменне голосування. Але за що голосувати поіменно, коли ніхто з депутатів не читав проекту угоди про єдиний економічний простір, який мали підписати в Ялті? Ніхто цього документа не мав, не бачив, то як голосувати проти?”. Як відомо, заява фракції “Наша Україна” в Івано-Франківській обласній раді, в якій висловлений протест з приводу вступу України до єдиного економічного простору, так і не була поставлена на голосування. Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк підкреслив, що якби Ялтинська угода була зрадою національних інтересів України, він би негайно звільнив посаду. А поки що він цього робити не збирається.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG