Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні на засіданні Європарламенту у Брюсселі керівники Євросоюзу висловили сподівання, що вдасться переконати Ізраїль та палестинців дотримуватися мирного плану «Дорожня мапа»


-- no author -- Член керівництва Євросоюзу Хав’єр Солана, зокрема, зазначив:«Ізраїльський уряд зобов’язаний припинити будівництво єврейських селищ і так званого «муру безпеки» на палестинських теренах, а також відмовитися від практики фізичного знищення палестинських екстремістів». Він також зазначив, що уряд Ізраїлю не лише має право, але і зобов’язаний захищати своїх громадян від терористів, але при цьому Ізраїль має дотримуватися норм міжнародного права.

Член керівництва Євросоюзу Хав’єр Солана, зокрема, зазначив:«Ізраїльський уряд зобов’язаний припинити будівництво єврейських селищ і так званого «муру безпеки» на палестинських теренах, а також відмовитися від практики фізичного знищення палестинських екстремістів». Він також зазначив, що уряд Ізраїлю не лише має право, але і зобов’язаний захищати своїх громадян від терористів, але при цьому Ізраїль має дотримуватися норм міжнародного права.

Хав’єр Солана наголосив, що нинішня ситуація на Близькому Сході «винятково небезпечна».
XS
SM
MD
LG