Доступність посилання

ТОП новини

Нинішню ситуацію в регіональних органах охорони правопорядку новий начальник УМВС України в Запорізькій області Микола Іллічов оцінює як жахливу.


Леся Кленович Нинішню ситуацію в регіональних органах охорони правопорядку новий начальник УМВС України в Запорізькій області Микола Іллічов оцінює як жахливу.

Запоріжжя, 10 жовтня 2003 - Новопризначений керівник обласного управління внутрішніх справ пан Іллічов одразу ж вирішив не вислуховувати суто формальних рапортів від своїх підопічних, а особисто перевірити стан справ у міліцейських підрозділах регіону. Те, що побачив командир на місцях, вразило його до глибини душі.

М.Іллічов: “Районні відділи – це справжні бомжатники!”

Мовою фактів це означає: лише десята частина міліціянтів області забезпечені формою,лише на чверть від потреб профінансована матеріально-технічна частина УМВС України в Запорізькій області,лише половину від визначеної державним законодавством заробітної плати отримують наразі співробітники органів внутрішніх справ,менш, ніж на 40% особовий склад підрозділів МВС забезпечений засобами індивідуального захисту. І це – ті люди, котрі будь-якої миті можуть піти під кулі! – скаржиться Іллічов.

М.Іллічов: “У зв”язку зі скасуванням пільг та соціальних гаранті, прибутки усіх співробітників зменшились мінімум на 100-150 гривень. Це призвело до конфліктів у сім”ях та соціальної напруги”.

А головне, це призвело до того, що за останні 3 роки з органів внутрішніх справ області звільнилося близько 2 тисяч співробітників. З цього приводу новий керівник обласного управління вже не питає:“Хто винний?”, а переймається: “Що робити?” За рахунок чого ще існує запорізька міліція? Пан Іллічов переконаний:

М.Іллічов: “За рахунок того, що ходить з простягнутою рукою, за рахунок того, що когось принуджує, з когось вимагає. То ж як вона потім буде охороняти вас, шановні громадяни, шановні депутати?Як ми будемо складати протоколи про корупцію? Як ми будемо проводити кримінальні справи про хабарі? Як ми будемо споглядати, спостерігати за оперативними обставинами після всього цього?!”

А якщо додати до попереднього переліку багаторічні черги на житло, практично занедбані атотранспортні господарства управління, брак сучасних систем радіо- та мобільного зв”язку між оперативними працівниками, кавардак в системі інтерактивного зв”язку із населенням тощо , результат не забариться: злочинці високо цінять майже батьківську турботу нардепів,зокрема постійне ігнорування інтересів регіональних підрозділів внутрішніх справ. Так, у пректі бюджету-2004 на потреби УМВС України в Запорізькій області знову виділено менше половини від необхідного мінімуму.

“Все це не сприяє, самі розумієте, поліпшенню оперативної ситуації та гідному виконанню своїх обов"язків обласним управлінням міліції”, – констатує Микола Іллічов.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG