Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт між керченськими журналістами і керченським мером.


Володимир Притула Конфлікт між керченськими журналістами і керченським мером.

Симферополь, 14 жовтня 2003 - У Керчі розгорівся конфлікт між мером цього міста і журналістами газети “Керчь – ето ми”. У вівторок головний редактор цього видання Олександр Ткаченко провів у Симферополі прес-конференцію, на якій був змушений просити громадськість про захист.

Головний редактор тижневика “Кєрчь – ето ми” Олександр Ткаченко, який провів прес-конференцію, повідомив, що складні стосунки журналістів із міським головою Керчі Олегом Осадчим виникли ще у 2001 році, коли вийшли перші числа цього видання. На думку редактора, його газета єдина в місті, що правдиво розповідає про реальний стан справ у Керчі. Каже Олександр Ткаченко: “З першого дня нашого існування влада нас незлюбила. Причина відома : ми пишемо правду. Наша газета вперше в Керчі відкрила населенню доступ до інформації про те, що ж насправді відбувається у місті. За період роботи Олега Осадчого на виборній посаді міського голови, за неофіційними даними, місто покинуло у пошуках роботи, померло від бідності, спилося, повісилося, і тому подібне близько 80 тисяч осіб. Тобто місто перетворюється у пустелю”, - заявив Олександр Ткаченко.

За його словами, останнім часом тиск на журналістів з боку місцевої влади посилився. Він розповів, що будинок одного із засновників газети невідомі закидали пляшками із запалювальною сумішшю, наклеївши на паркан одне з чисел цього видання і написавши, що це останнє попередження. Хоча цей напад стався ще у серпні, правоохоронці не дуже поспішають із розслідуванням. Лише після звернення журналістських організацій до керівництва кримського главку міліції слідство активізувалося. Крім того, посилився адміністративний тиск на приватних розповсюджувачів газети. За словами пана Ткаченка, їх примушують відмовитися від цієї роботи. Він також повідомив про безпрецедентні досі випадки: вилучення газети “Керч – ето ми” з кіосків “Союздруку”. Редактор заявив, що за намовлянням мерії, останні два числа цього видання з продажу вилучила особисто керівник керченської філії “Союздруку”.

Тим часом мер Керчі Олег Осадчий категорично спростовує повідомлення про його тиск на газету “Керч – ето ми”. У відповідь на звернення до нього Комітету з моніторингу свободи преси в Криму він заявив, що з боку мерії і мера жодних дій, які перешкоджають виходу у світ цієї газети, немає. Водночас, Олег Осадчий вважає, що перед цією газетою поставлена одна мета – очорнити діяльність керівництва міста і діяльність міського голови особисто. Тому він має намір оскаржити деякі публікації і твердження журналістів тижневика у судовому порядку.

Олександр Ткаченко на прес-конференції повідомив, що мер справді подав позов на газету і зараз справа слухається в одному з місцевих судів Симферополя. За словами редактора, журналісти звернулися до голови кримського уряду Сергія Куницина, до правоохоронців і до громадськості із проханням захистити газету від тиску місцевих чиновників. Олександр Ткаченко каже, що публікації його видання справді бувають дуже гострими, але ситуація в Керчі настільки складна, що писати інакше, на його думку, просто неможливо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG