Доступність посилання

ТОП новини

Ян Вірсма: “Кордони України визнані міжнародним співтовариством”.


Славко Волинський Ян Вірсма: “Кордони України визнані міжнародним співтовариством”.

Брюссель, 14 жовтня 2003 - Депутат Європейського парламенту Ян Вірсма, який відповідає за міжпарламетські зв’язки з Україною, на прохання нашого брюссельського кореспондента Славка Волинського прокоментувати загострення становища довкола українського острова Тузли зазначив, що він стежить за розвитком подій, але хоче глибше вивчити подробиці ситуації. Ян Вірсма зробив лише попередні висновки.

Те, що твориться нині довкола Тузли, сказав європарламентар Ян Вірсма для радіо “Свобода”, мабуть, бере свій початок від часів Радянського Союзу, доби Хрущова, коли Крим і прилеглі території відійшли до України, а чимало росян і донині не можуть з цим погодитись. Але Крим і острів Тузла - це частина України, і кордони України визнало все міжнародне співтовариство, в тому числі Організація з питань безпеки і співробітництва в Європі(ОБСЄ). При цьому Ян Вірсма наголосив: “Якщо виникають прикордонні проблеми і кордони перетинаються неофіційно, то я думаю, що тут для полагодженння питання повинні взяти на себе ініціативу, в першу чергу, столиці, Київ та Москва. Бо це веде до серйозної конфронтації між обома країнами. І це cуперечить рішенням саміту в Ялті про Єдиний економічний простір. Мені дуже тяжко робити висновки, наскільки серйозними є плани Росії, яка її позиція тут.

На завершення Ян Вірсма пообіцяв глибше вивчити проблему і дати для радіо “Свобода” розширений коментар. Можливо, він запропонує це питання для обговорення в Європарламенті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG