Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Рівному в урочищі Видумка відбуваються жалобні заходи з нагоди вшанування пам’яті розстріляних фашистами 15-го жовтня 43-го року волинських націонал- патріотів


-- no author -- Розстріли в’язнів рівненської в’язниці розпочалися у Видумці рівно 60 років тому, внаслідок провокації радянського розвідника Миколи Кузнєцова, який підкинув фашистам на місце теракту списки націонал-патріотів. За один день тут полягли 150 в’язнів. Згодом страшну могилу поповнили страчені євреї.

Розстріли в’язнів рівненської в’язниці розпочалися у Видумці рівно 60 років тому, внаслідок провокації радянського розвідника Миколи Кузнєцова, який підкинув фашистам на місце теракту списки націонал-патріотів. За один день тут полягли 150 в’язнів. Згодом страшну могилу поповнили страчені євреї.

Учасники мітингу і панахиди, а також учорашнього народного віче звернулися до місцевої влади з проханням посприяти будівництву храму Всіх Святих на цьому місці та створити музей національно-визвольного руху в приміщенні колишньої рівненської в’язниці.
XS
SM
MD
LG