Доступність посилання

ТОП новини

Учені Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії, розташованого в Керчі, вважають спорудження дамби у напрямку українського острова Тузли грубим втручанням в екосистему Керченської протоки


-- no author -- Вчені вважають, що спорудження дамби призведе до зміни водообміну і циркуляції води в Керченській протоці, до посилення розмиття Кримського узбережжя в районі Керчі. Будівельні роботи також можуть серйозно позначитися на міграції і нересті промислових видів риб, що завдасть шкоди рибальству у цій зоні.

Про це йдеться у заяві вчених, оприлюдненій у Криму сьогодні.

Вчені вважають, що спорудження дамби призведе до зміни водообміну і циркуляції води в Керченській протоці, до посилення розмиття Кримського узбережжя в районі Керчі. Будівельні роботи також можуть серйозно позначитися на міграції і нересті промислових видів риб, що завдасть шкоди рибальству у цій зоні.

Перш ніж ухвалювати рішення про спорудження дамби, російській стороні необхідно було б обговорити усі аспекти цієї проблеми із фахівцями, вважають вчені. Південний науково-дослідний інститут морського рибного господарства та океанографії - єдиний науковий заклад в Україні, який проводить багатопланові наукові дослідження в галузі морського рибного господарства і промислової океанографії.
XS
SM
MD
LG