Доступність посилання

ТОП новини

Перший президент Боснії і Герцеговини Алія Ізетбегович, котрий помер учора на 78-му році життя, буде похований завтра у Сараєві


-- no author -- Представники уряду зазначають, що Iзетбеґович був батьком і творцем незалежної держави. Пiд час вiйни на початку дев’яностих рокiв Алiя Iзетбеґович виступав за збереження єдиної й багатонацiональної країни. Разом з президентами Сербiї Слободаном Милошевичем та Хорватiї Франьом Туджманом Iзетбеґович 1995 року пiдписав так званi Дейтонськi угоди, якими сусiди визнали незалежнiсть Боснiї i Герцеговини. Полiтичну дiяльнiсть вiн покинув три роки тому. Окремi представники боснiйських сербiв стверджують, що колишнiй президент був причетним до воєнних злочинiв.

Представники уряду зазначають, що Iзетбеґович був батьком і творцем незалежної держави. Пiд час вiйни на початку дев’яностих рокiв Алiя Iзетбеґович виступав за збереження єдиної й багатонацiональної країни. Разом з президентами Сербiї Слободаном Милошевичем та Хорватiї Франьом Туджманом Iзетбеґович 1995 року пiдписав так званi Дейтонськi угоди, якими сусiди визнали незалежнiсть Боснiї i Герцеговини. Полiтичну дiяльнiсть вiн покинув три роки тому. Окремi представники боснiйських сербiв стверджують, що колишнiй президент був причетним до воєнних злочинiв.
XS
SM
MD
LG