Доступність посилання

ТОП новини

Погрози бен Ладена на адресу Польщі.


Володимир Павлів Погрози бен Ладена на адресу Польщі.

Варшава, 20 жовтня 2003 - Сьогодні у головними героями усіх польських засобів масової інформації є керівники так званих “силових міністерств” та спец-служб. Такій популярності вони завдячують відомому терористові Осамі бен Ладенові, котрий у чергових своїх погрозах проти країн антиіракської коаліції, окрім США, Великобританії, Австралії, назвав також Польщу.

Чергові погрози Осами бен Ладена прозвучали днями, як завжди, в ефірі арабського телебачення Аль Джазира. І хоч такі погрози звучать не вперше, польській громадській думці було чого захвилюватись, адже конкретно Польщу, як імовірне місце проведення терористичних актів, відомий терорист назвав уперше. Можливо, саме тому польські міністри - “силовики” та кервництво спец-служб наввипередки взялися переконувати поляків в тому, що реальної загрози для Польщі з боку ісламських терористів не існує.

Одним із перших на сторінках преси повідомив про це керівник Агентства внутрішньої безпеки Анджей Барциковський:

“Наші служби у Польщі співпрацюють дуже добре, тісніше, ніж коли-небуть раніше. І наші міжнародні контакти з партнерами теж дуже добрі”.

Міністр внутрішніх справ Кшиштоф Яник теж запевнив польських громадян, що кордони країни оберігаються надійно, а поліція у великих населених пунктах і так забезпечує високий рівень охорони як громадян, так і публічних об”єктів. За твердженням командувача Генерального штабу Війська польського генерала Чеслава Пьонтаса, немає підстав боятися нападу і з повітря:

“Ми теж готові до зміцнення оборони повітряного простору країни, а також до наведення в ньому порядку, якщо буде така необхідність. І ще раз підкреслюю, що сьогодні ми не бачимо реальної загрози. А те, що імовірно сказав бен Ладен, ще потребує перевірки, чи це взагалі був бен Ладен”.

Однак, по - справжньому громадську думку заспокоїли, здається, не стільки виступи міністрів та генералів, скільки коментарі аналітиків та публіцистів. У більшості цих коментарів говорилось про те, що Польща не є надто привабливим об”єктом для терористів, оскільки проведений тут теракт не дав би значного розголосу, а отже, й не приніс би їм достатньої сатисфакції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG