Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Сербії не збирається найближчим часом видавати Гаазькому міжнародному трибуналу 4-х генералів, внесених учора трибуналом до списку підозрюваних у воєнних злочинах


-- no author -- Генерали, серед яких колишній начальник Генерального штабу збройних сил Югославії Небойша Павлович та нинішній керівник сербської служби безпеки Сретен Лукич, звинувачуються у причетності до убивств і масових депортацій косовських албанців під час конфлікту у Косово наприкінці 90-х років.

Генерали, серед яких колишній начальник Генерального штабу збройних сил Югославії Небойша Павлович та нинішній керівник сербської служби безпеки Сретен Лукич, звинувачуються у причетності до убивств і масових депортацій косовських албанців під час конфлікту у Косово наприкінці 90-х років.

Прем’єр-міністр Сербії Зоран Живкович заявив, що сербська влада співпрацює з Гаазьким трибуналом у пошуку Радована Караджича і Ратко Младіча – воєнних злочинців, у видачі яких трибунал зацікавлений насамперед.

Сербія сподівається, що у випадку затримання Караджича та Младіча трибунал погодиться залишити справи решти підозрюваних у компетенції сербських судів.
XS
SM
MD
LG