Доступність посилання

ТОП новини

Дамбу, яку Росія будує у Керченській протоці віддаляє від кордону з Україною 200 метрів


-- no author -- З огляду на прикордонну суперечку народні депутати України готують звернення до парламентів світу та Організації з безпеки і співробітництва у Європі. За словами координатора більшості Верховної Ради Степана Гавриша, заява буде винесена на голосування у четвер.

З Криму повідомляє Володимир Притула:

"За даними прикордонників, будівельні роботи стали більш інтенсивними, чому сприяє хороша погода і невелика глибина Тузлинської промоїни, де зараз ведуться роботи."

Офіційний Київ обіцяє не допустити приєднання Тузли до російського Таманського півострова і готовий до будь-якого розвитку подій. Про це сказав речник Міністерства закордонних справ України Маркіян Лубківський:

"Розроблений цілий спектр міжнародно-правових кроків, які Україна готова застосувати на випадок порушення нашого кордону, але все ж я хотів би наголосити, що ми очікуємо на кращий сценарій розвитку подій."

Зі свого боку, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявив, що будівництво дамби зупиниться на російській території. Водночас Черномирдін не відповів на запитання, чиєю територією він вважає Тузлу.

З огляду на прикордонну суперечку народні депутати України готують звернення до парламентів світу та Організації з безпеки і співробітництва у Європі. За словами координатора більшості Верховної Ради Степана Гавриша, заява буде винесена на голосування у четвер.
XS
SM
MD
LG