Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників конгресу США - нижня плата парламенту - ухвалила резолюцію, в якій визнає голодомор в Україні 1932-1933 років масовим убивством


-- no author -- "Цей штучний голод був задуманий і здійснений радянським режимом як навмисний акт терору і масового убивства українського народу", - йдеться в резолюції.

"Цей штучний голод був задуманий і здійснений радянським режимом як навмисний акт терору і масового убивства українського народу", - йдеться в резолюції. "Офіційне визнання голодомору українським урядом і Верховною Радою свідчить про важливий крок у відновленні української національної ідентичності", - зазначає Палата представників. Всередині травня Верховна Рада України визнала голодомор 1932-1933 років актом геноциду. Внаслідок голодомору, за різними оцінками, загинули від 3-х до 7-и млн. осіб. Раніше парламенти Канади й Аргентини засудили голодомор. Засудити факт голодомору і визнати його актом геноциду має намір також Сенат - верхня палата Конгресу США. Україна готує резолюцію, у якій має намір просити ООН визнати голодомор 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу. («Українські новини»)
XS
SM
MD
LG