Доступність посилання

ТОП новини

Український інтернет-портал поширював дитячу порнографію.


Надія Кандиба Український інтернет-портал поширював дитячу порнографію.

Німеччина, 24 жовтня 2003 – Кілька тижнів тому німецька поліція завдала серйозного удару по міжнародній мережі поширення дитячої порнографії. Тільки в Німеччині були здійснені обшуки в понад 500 приватних квартирах. Тепер німецькі правоохоронці отримали нову конкретну інформацію. Цього разу сліди ведуть в Україну.

Експерт управління кримінальної поліції федеральної землі Саксонія-Ангальт Торстен Кобов у інтерв’ю телепрограмі “Мона Ліза”, що виходить на другому каналі німецького телебачення ZDF, звернув днями увагу на надзвичайну “відкритість”, із якою один із українських інтернет-порталів пропонує відеофільми з дитячою порнографією. На думку експерта, тут можна говорити про “нову якість” злочину.

Український розповсюджувач дитячої порнографії навіть вказує своїм клієнтам, що його фільми є “абсолютно нелегальними”. За даними німецьких правоохоронців, у своєму каталозі це так зване підприємство має 87 дітей віком від чотирьох до 13 років. Кожне відео, на якому зображене сексуальне знущання над дітьми, коштує кілька тисяч доларів. Всі фільми разом пропонуються за 15 тисяч доларів. Інтернет-портал навіть дозволив собі коментар, вказавши, що клієнт у такому разі заощаджує 47 тисяч 495 доларів.

Як зазначив Торстен Кобов, тут відчувається почерк “безсоромних, жадібних до грошей злочинців”, які намагаються “нажитися на стражданні дітей”.

Поки що нічого не повідомляється про те, чи вже вдалося правоохоронцям з’ясувати, хто саме стоїть за українським інтернет-порталом, що розповсюджує нелегальні відеофільми.

Нагадаємо, що у вересні німецька поліція завдала найбільшого удару по торговцям дитячою порнографією. Під час спеціальної операції, проведеної на всій території Німеччини, правоохоронці обшукали понад 500 квартир. Як з’ясувалося, до кола збоченців належать представники практично всіх верств населення. Серед них можна зустріти і юристів, і політиків, і безробітних.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG