Доступність посилання

ТОП новини

Відновлення посольства України в Іраку.


Ганна Стеців Відновлення посольства України в Іраку.

Київ, 27 жовтня 2003 року.

Ганна Стеців

Україна вже має посла з особливих доручень в Іраку. Ним став директор департаменту нових викликів МЗС України Анатолій Олійник. А з нового року в Іраку відновить роботу посольство України. Розповідає заступник міністра закордонних справ Валерій Кириченко.

Валерій Кириченко

Направлення першої групи наших дипломатів до нашого посольства (будинок в нас там залишився, він не був зруйнований), я думаю, що до кінця року буде здійснено.

Ганна Стеців

Україна також піднімала питання про відновлення посольства Іраку в Києві. Дипломати, які повернулися з мадридської зустрічі, також повідомили, що український приватний сектор запропонував у Мадриді свої послуги у відбудові Іраку.

Як сказав заступник міністра закордонних справ України Валерій Кириченко, українські підприємства “Інтерпайп”, “УкрАзіяБуд”, “Нафтогаз України” подали заявки на ремонт та модернізацію аеропортів, трубопроводів та інших робіт.

На запитання, чому українці починають співпрацю саме з провінції Васід, Валерій Кириченко відповів...

Валерій Кириченко

Мабуть, ми все ж таки розпочнемо з провінції Васід, де знаходиться наш військовий контингент. З одного боку, для нас це зручніше, тому що ми будемо знаходитися, скажімо так, під якоюсь охороною наших, і там вже в нас напрацьовані непогані контакти із місцевим населенням, з місцевою адміністрацією. Тому, я думаю, почнемо ми із провінції Васід.

Ганна Стеців

Заступник міністра закордонних справ України також конкретизував, що ж означає заява президента Кучми про надання гуманітарної допомоги Іраку: що це буде за допомога, і коли Україна її надішле.

Валерій Кириченко

Ви знаєте про те, що президентом України підписаний указ про надання гуманітарної допомоги Іраку. Зараз проговорюється питання щодо суми, яка буде виділена Україною на гуманітарні потреби. Вона буде досить суттєвою. Вже зараз проробляються питання разом з нашими військовими. Вони отримали від нас доручення розібратися, які потреби в цій провінції Васід в підручниках, дошках, яке необхідно обладнання для шкіл, для медичних установ.

Ганна Стеців

Сказав Валерій Кириченко. Ганна Стеців. Київ. Радіо “Свобода”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG