Доступність посилання

ТОП новини

Російський мільярдер Михайло Ходорковський, котрого заарештували в суботу, й надалі перебуває у слідчому ізоляторі. Йому інкримінують шахрайство та несплату податків в собливо великих розмірах – понад 1 мільярд доларів США


-- no author -- Адвокати Ходорковського подали скаргу до Московського міського суду на рішення про арешт свого клієнта, керівника нафтової компанії ЮКОС. Адвокати просять змінити міру покарання на будь-яку іншу, не пов’язану з утриманням під вартою. Сьогодні вперше з Ходорковським зустрівся адвокат Антон Дрель.

Адвокати Ходорковського подали скаргу до Московського міського суду на рішення про арешт свого клієнта, керівника нафтової компанії ЮКОС. Адвокати просять змінити міру покарання на будь-яку іншу, не пов’язану з утриманням під вартою. Сьогодні вперше з Ходорковським зустрівся адвокат Антон Дрель.

Він заявив пресі, що Ходорковський почувається добре.

Сьогодні ж прем"єр-міністр Росії Михайло Касьянов закликав вжити усіх заходів, щоб стабілізувати фінансовий ринок Росії після арешту нафтового олігарха. Падіння акцій найбільших російських компаній, викликане арештом Ходорковського, припинилося.

Тим часом сам арешт голови ЮКОСу викликав широкий резонанс у світі. Зокрема у Сполучених Штатах уважно стежать за розвитком подій.

Речник держдепартаменту Річард Баучер пізно ввечері вчора сказав: "Останні події дійсно викликають питання, чи закон в Росії не затосовується вибірково.. Звичайно, ці події породжують сумнів з боку компаній, які займаються комерцією в Росії і серед потенційних інвесторів. Отже, ми будемо уважно стежити за ситуацією, щоб бачити, чи наші сумніви не почнуть здійснюватися", - сказав на брифінгу речник держдепартаменту США.
XS
SM
MD
LG