Доступність посилання

ТОП новини

Щоб захистити Тузлу, українці в Америці пікетували російські дипломатичні установи.


Мирослава Гонгадзе Щоб захистити Тузлу, українці в Америці пікетували російські дипломатичні установи.

Вашингтон, 29 жовтня 2003 року - Проти будівництва Росією дамби до українського острова Тузла у середу виступили українці Америки. Вони пікетували, зокрема, російське посольство у Вашингтоні. Біля посольства зібрались десятки українців. Ініціатором пікету виступив Український Конгресовий Комітет Америки та Світовий Конгрес Українців. У своїй заявах з приводу конфлікту навколо острова Тузла ці організації нагадують, що колись президент США Рейган назвав Радянський Союз „імперією зла”. І після розвалу СРСР Захід, вважають українці Америки, передчасно почав сприймати Росію як демократичного партнера. Політика потурання демократичним Заходом поновленого російського імперіалізму, говориться у зверненні, нагадує потурання тим же Заходом агресії гітлерівської Німеччини, що завершилась світовою війною. Заяви російських політиків, як вважають закордонні українці, свідчать про черговий ривок російського імперіалізму проти світу, почавши, як завжди з України. Говорить презиеднт УККА Михайло Савків.

Михайло Савків

"Це є скоординовані демонстрації тут у Вашингтоні, Нью-Йорку, Чікаго, щоб опротестувати те, що діється будування росіянами дамби коло Тузли і також вимагати від американців, щоб вони також вплинули на російський уряд задля того, що у 1994 році буда підписана ця угода між трьома державами - Сполучними Штатами, Україною і Російською Федерацією щодо безпеки України - після ядереної зброї, що Україна віддала.

Мирослава Гонгадзе

Ви вважаєте, що Америка повинна зайняти більш активну позицію?

Михайло Савків

"Очевидно, що так. І зараз ми вимагаємо від Адміністрації Буша і від членів Конгресу, щоб вони вплинули на Російську Федерацію ."

Мирослава Гонгадзе

Написи на плакатах виставлених протестантами перед російським посольством говорять самі за себе – „Росія – проклята країна” – написано на одному з них, на іншому - „Цар Путін- загарбник”. На пікеті у Вашингтоні були і молоді люди, нові мігранти з України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG