Доступність посилання

ТОП новини

Сенатом парламенту Австралії 30 жовтня було ухвалено резолюцію щодо Голодомору в Україні в 1932-33 років


-- no author -- Проект резолюції був внесений на розгляд парламентів Сенатором Білом Хефернаном, колишнім головою австралійсько-української парламентської групи.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ, 31 жовтня текст Резолюції було опубліковано в офіційному віснику Сенату.

Проект резолюції був внесений на розгляд парламентів Сенатором Білом Хефернаном, колишнім головою австралійсько-української парламентської групи.

Найважливішими положеннями Резолюції є те, що Сенат австралійського парламенту зазначив, що Голодомор в Україні є одним з найжахливішим проявів геноциду в історії людства.

Крім того, підкреслюється, що Голодомор в Україні 1932-33 рр. був насильницьким голодом, спричиненим цілеспрямованими діями сталінського комуністичного режиму.

Сенат Австралії закликав пам''ятати не лише про 7 млн. жертв Голодомору, а й про мільйони інших жертв сталінської політики т.зв. “чисток” наприкінці 30-х років.

Окрім цього зазначається, що Сенат приєднується до українців всього світу, а також тих, хто проживає в Австралії, у відзначенні 70-х роковин цієї трагедії, та вважає за необхідне сприяти обізнаності теперішнього та прийдешнього поколінь щодо жахливого зла, яке породило Голодомор.
XS
SM
MD
LG