Доступність посилання

ТОП новини

19 членів екіпажу танкера “Навстар-1” прибудуть з Іраку до Києва 1 листопада


-- no author -- Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам керівник прес-служби МЗС Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ. За його словами, стан здоров''я усіх членів екіпажу задовільний. Посольство України в Кувейті опікується українськими моряками з метою проходження ними всіх необхідних митних і прикордонних процедур.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам керівник прес-служби МЗС Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ. За його словами, стан здоров''я усіх членів екіпажу задовільний. Посольство України в Кувейті опікується українськими моряками з метою проходження ними всіх необхідних митних і прикордонних процедур.

Як повідомляв УНІАН, 9 серпня в Перській затоці було затримане судно з Об''єднаних Арабських Еміратів "Навстар-1", яке нелегально вивозило з Іраку дизельне паливо.

Згідно зі списком членів екіпажу, всі 20 членів екіпажу і капітан – громадяни України.

Капітан "Навстар-1" розповів на суді, що танкер доставив вантаж палива з Бахрейну до іракського порту Умм-Каср. Після цього йому від імені власника судна, який проживає в місті Дубаї, зателефонував якийсь Мустафа і велів купити дизельне паливо з риболовецьких суден у відкритому морі.

Капітана Миколу Мазуренка та його старшого помічника Івана СОЩЕНКА іракський суд засудив до позбавлення волі на 7 років Кожен з них також має сплатити штраф по 1, 2 млн. дол.

Решта 19 членів екіпажу звільнено. Тимчасова адміністрація Іраку погодилась виплатити членам екіпажу танкера заборгованість із зарплати за останні два місяці.
XS
SM
MD
LG