Доступність посилання

ТОП новини

"Медведчук – це бандит": коментар президента Світового конгресу українців Аскольда Лозинського про події в Донецьку.


Мар’яна Драч "Медведчук – це бандит": коментар президента Світового конгресу українців Аскольда Лозинського про події в Донецьку.

Прага, 31 жовтня 2003 року – Проведення з‘їзду "Нашої України" сьогодні в Донецьку зірвала нинішня влада. Так заявив лідер боку Віктор Ющенко. А інтернет-видання "Українська правда" оприлюднило інструкції, які нібито підготувала Адміністрація Президента. Там є чіткі вказівки регіональній владі, як перешкоджати представникам опозиції, передовсім "Нашій Україні".

Конфлікт коментує по телефону з Нью-Йорка президент Світового конгресу українців Аскольд Лозинський.

Аскольд Лозинський

Я не завсюди ставлю обвинувачення в цій площині на самого Президента. Але в нас кажуть, що з яким пристаєш, таким стаєш. На мою думку, недвозначним є те, що голова Адміністрації Президента сьогоднішній Віктор Медведчук - це є бандит і що він спосібний займатися таким ділом. Я би ніколи цьому не повірив за адміністрації попередника його - Володимира Литвина. Але про Медведчука я може це не лише повірити, але навіть переконався на власній шкірі.

Мар`яна Драч

Звідки у вас така впевненість? Цей документ наводить опозиційне видання, влада може сказати, що це фальшивка, чому ви думаєте, що він достовірний?

Аскольд Лозинський

Я нормально би ставив це питання дуже просто, так як Ви ставите. Але, беручи під увагу наш досвід, досвід Світового конгресу українців, який ми мали з Адміністрацією Президента України (я не маю на увазі Президента, але з паном Медведчуком і паном Загороднім) то я мушу заявити, що це є дуже по їхньому звичаю. Тобто, це є бандити, які не повинні бути та тому місці, на якому вони є.

Мар`яна Драч

Про який досвід йдеться?

Аскольд Лозинський

Я читаю інструкції, які мовляв Медведчук дає, а саме, щоби захід, щоб з‘їзд "Нашої України" відбувся при меншій участі, чи при меншій залі. Тобто, знаєте, по-різному перешкодити. І те саме вони робили по відношенню до Восьмого конгресу СКУ. Коли ми мали законтрактовано зал Українського Дому з великим приміщенням, то вони у нас в останній момент відібрали це приміщення і примусили відбути в другому, тісному приміщенні. Тому я є ознайомлений. Тому що ми за два тижні дро нашого конгресу довідалися, що буде проводитися ремонт в Українсьому домі, а фактично жадний ремонт там не був.

Мар‘яна Драч

Повернімося до нинішніх подій в Україні. Сьогодні дуже драматичні речі відбувалися в Доенцьку і якраз сьогодні 31-ше жовтня, рівно рік до президентських виборів. На Вашу думку, які шанси, що вибори в Україні будуть демократичними?

Аскольд Лозинський

Залежить від нашої праці, від праці так званих демократичних сил в Україні. Бо майте на увазі, що тут є зааангожовані не тільки такі люди як Медведчук та другі люди. Тут є заангажовані Симоненки всякі. Тут буде заангажована Москва. Для Москви є дуже важливі очевидно ці вибори і також важлливо, щоб в Україні не відбувалися демократичні процеси.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG