Доступність посилання

ТОП новини

Розкрито убивство кримськотатарської родини у Криму.


Володимир Притула Розкрито убивство кримськотатарської родини у Криму.

Симферополь, 5 листопада 2003 - Учора ми розповідали про резонансне убивство 6-ти членів кримськотатарської родини, яке сталося в ніч на 3 листопада у селі Єленівка Білогірського району Криму. Сьогодні ж кримські правоохоронці повідомили, що після двох діб напруженого розслідування затримали підозрюваного у вбивстві і трьох його співучасників.

Підозрюваного у вбивстві 44-річного кримчанина правоохоронці затримали о 4-й ранку в середу в Харкові, а 3-х його співучасників – у Ялті, там же вилучений пістолет з глушником. Усі вони не кримські татари. За словами начальника кримського главку міліції Миколи Паламарчука, головний підозрюваний щойно відсидів 6 років ув’язнення за статтями про вимагання і про зберігання зброї. За даними правоохоронців, він причетний також до резонансного вбивства влітку цього року у Бахчисараї і ще до кількох важких злочинів за межами України. Як повідомив Микола Паламарчук, підозрюваний уже дає зізнавальні свідчення. Два співучасники злочину – теж кримчани, ще один – мешканець Донецької області. За даними правоохоронців, вони теж уже зізналися.

Нагадаю, що у понеділок в селі Єленовка Білогірського району у власному помешканні знайшли тіла 6 членів родини Куртсеїтових – подружжя, їхніх трьох малолітніх дітей і ще одного родича. Усі були вбиті з однієї вогнепальної зброї, переважно пострілами у голову. У будинку правоохоронці виявили 26 гільз. Убитий глава сім’ї Ескендер Курисеїтов був власником придорожного бару на трасі Симферополь-Феодосія. Він не мав боргів, не конфліктував з односельцями, не був помічений у зв’язках з кримінальним світом.

Каже начальник кримського главку міліції Микола Паламарчук: Попередній мотив злочину – пограбування, хоча правоохоронці відпрацьовують й інші версії, в тому числі – з метою провокування міжетнічних заворушень. Генерал Паламарчук на прес-конференції у Симферополі повідомив, що допити підозрюваних тільки розпочалися, а тому може виявитися, що мотив злочину інший. Він розповів, що правоохоронці створили 4 оперативні групи, які вели розслідування за 4-ма версіями – пограбування, помста, напад психічно-неврівноваженої людини і вбивство на замовлення. Перша група і вийшла на злочинців. Виявилося, що останні забрали з будинку Куртсеїтових 1100 гривень і відео-програвача. Чому злочинці залишили інші цінні речі і дорогоцінності – слідство має вияснити, як і те, чи причетні до цього злочину інші особи і чи не було це вбивство замовним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG