Доступність посилання

ТОП новини

Конституційний суд України визнав таким, що не суперечить Конституції, проект закону, який передбачає обрання Президента парламентом


-- no author -- Президент України Леонід Кучма сьогодні на прес-конференції так прокоментував рішення суду: “Головний свій обов’язок по конституційній реформі я завершив тим, що подав свій проект до парламенту, де передбачалось обрання Президента всенародно. І я своєї думки з цього приводу не змінив. Далі цей процес залишається у парламенті, і це рішення парламенту. Я не хочу забирати у них хліб. Це домовленість тих сил, які у парламенті. Так що давайте почекаємо”.

Висновок зачитав голова Конституційного суду Микола Селівон. Якщо цей законопроект ухвалить Верховна Рада, то він набере чинності у 2006 році за нового парламенту.

Президент України Леонід Кучма сьогодні на прес-конференції так прокоментував рішення суду: “Головний свій обов’язок по конституційній реформі я завершив тим, що подав свій проект до парламенту, де передбачалось обрання Президента всенародно. І я своєї думки з цього приводу не змінив. Далі цей процес залишається у парламенті, і це рішення парламенту. Я не хочу забирати у них хліб. Це домовленість тих сил, які у парламенті. Так що давайте почекаємо”.

Проект політреформи Президента Леоніда Кучми парламент також направляв до Конституційного суду, але законопроект був відкликаний.
XS
SM
MD
LG