Доступність посилання

ТОП новини

Принаймні 18 італійців і ще 8 іракців загинули в середу внаслідок самогубчого теракту в місті ан-Насирія на півдні Іраку. Замінована автоцистерна протаранила ворота комплексу казарм італійської воєнізованої поліції, карабіньєрів, і вибухнула в ньому


-- no author -- Міністр оборони Італії Антоніо Мартіно з приводу теракту заявив: «Свідчення на місці події й дані розвідки ведуть нас до думки, що напад в ан-Насирії спланував і здійснив осередок “Федаїнів Саддама”» – тобто воєнізованої організації прихильників Саддама Хуссейна.

Міністр оборони Італії Антоніо Мартіно з приводу теракту заявив: «Свідчення на місці події й дані розвідки ведуть нас до думки, що напад в ан-Насирії спланував і здійснив осередок “Федаїнів Саддама”» – тобто воєнізованої організації прихильників Саддама Хуссейна.

Це найбільші наразі втрати серед неамериканських коаліційних сил в Іраку. Але Італія не збирається йти з Іраку, заявив президент країни Карло Адзельйо Чампі: «Ми й далі здійснюватимемо, під егідою ООН і разом із нашими союзниками, нашу роль у боротьбі проти міжнародного тероризму». Такої ж позиції дотримується й прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлюсконі. І інші члени коаліції під проводом США – Іспанія, Польща, Португалія – підтвердили, що залишаються в Іраку.

Увечері в середу коаліційні війська розпочали в Багдаді операцію проти антикоаліційних повстанців.
XS
SM
MD
LG