Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш вручив сьогодні генеральному секретареві НАТО Джорджеві Робертсонові, який залишає цю посаду, найвищу цивільну нагороду США – Президентську медаль свободи


-- no author -- Робертсон керував Північноатлантичним союзом у час його найбільшого розширення в історії, а ще, зазначив Буш, допоміг започаткувати тісніші взаємини з Росією через створення ради Росія – НАТО і працював над тим, щоб сили НАТО легше й швидше відповідали на сучасні кризи.

Робертсон керував Північноатлантичним союзом у час його найбільшого розширення в історії, а ще, зазначив Буш, допоміг започаткувати тісніші взаємини з Росією через створення ради Росія – НАТО і працював над тим, щоб сили НАТО легше й швидше відповідали на сучасні кризи.

Особливо вдячні США Робертсонові, додав Буш, за його дії після терактів 11 вересня 2001 року: він-бо вперше вдався до П’ятої статті Вашинґтонської угоди, яка визнає напад на одного з членів НАТО за напад на всіх.

Із 1 січня Джорджа Робертсона змінить на чолі Північноатлантичного союзу міністр закордонних справ Нідерландів Яап де Гооп Схеффер.
XS
SM
MD
LG