Доступність посилання

ТОП новини

Про Форум “Нашої України” в Криму.


Володимир Притула Про Форум “Нашої України” в Криму.

Симферополь, 14 листопада 2003 - У Симферополі відбулася прес-конференція керівників кримського штабу блоку “Наша Україна”, які повідомили, що Форум демократичних сил регіону, який був перенесений через загострення політичної обстановки, обов’язково відбудеться цієї неділі і його організатори готові до будь-яких провокацій з боку влади чи політичних опонентів.

“Наша Україна” з усією серйозністю ставиться до проведення кримського Форуму демократичних сил, який має відбутися 16 листопада У Симферополі. Його представник у Криму Валерій Пробий-Голова каже, що “нашоукраїнці” мали зустрічі з усіма провідними політичними силами півострова і з представниками влади і тепер сподіваються на те, що провокацій, подібних на донецькі, сумські чи харківські, у Симферополі не буде. Валерій Пробий-Голова: “Після всіх подій, які відбулися останнім часом, ми в період підготовки намагалися більше уваги приділити безпеці людей. Але все-таки Крим має давні політичні традиції, тож ми сподіваємося, що він дасть можливість людям вислухати Віктора Ющенка, і не буде жодних ексцесів і провокацій. Звичайно, ми очікуємо, що люди з плакатами прийдуть. Це вважаємо природнім. Кожен може висловлювати свої погляди на ті чи інші процеси. Але те, що будуть силові, провокаційні методи ,задіяні з боку партій чи громадських організацій – цього ми не очікуємо”, - заявив керівник кримського штабу “Нашої України”. Сподівається пан Пробий-Голова і на невтручання кримської влади. Водночас він повідомив, що стали відомі плани певних сил привезти для зриву кримського форуму людей з Миколаєва та інших регіонів України. Але цю інформацію і деяку іншу “нашоукраїнці” передали до правоохоронних структур автономії, з якими тісно зараз контактують.

Валерій Пробий-Голова відмовився коментувати учорашню заяву партії “Руський блок”, яка звинуватила Віктора Ющенка у намірах підірвати, цитую: “державний суверенітет України і перетворити її на американського сателіта” та закликала мешканців Криму висловити протест проти проведення у Симферополі Форуму "Нашої України".

Натомість, він повідомив, що кількість заявок на участь у Форумі перевищила усі його найсміливіші сподівання: “Зараз найбільша проблема з підготовки до Форуму у тому, що ми не можемо задовольнити усіх бажаючих на нього потрапити. Для мене це теж було певним відкриттям, що такий великий інтерес до приїзду Віктора Ющенка. Дуже багато організацій і простих людей звертаються з проханням про участь у Форумі, щоб послухати з перших уст, оскільки сьогодні практично ніде не можна безпосередньо побачити чи почути живий виступ лідера, якому довіряють більше усього в Україні”, - заявив Валерій Пробий-Голова.

За його словами, організатори Форуму не бояться, що до місця його проведення прийде багато опонентів Віктора Ющенка: “Ми вважаємо, що на майдані зберуться і прихильники, і противники, але, треба, щоб послухали й ті, й інші. Навпаки, вважаємо, що коли переконання і живий виступ нашого лідера почують опоненти, то це принесе ще більше користі”, - вважає керівник кримського штабу блоку “Наша Україна” Валерій Пробий-Голова. Водночас він запевнив журналістів, що “нашоукраїнці” готові до будь-якого розвитку подій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG