Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії триває політична криза. Остаточні результати парламентських виборів, що відбулися 2 листопада, досі не оприлюднені


-- no author -- Опозиція стверджує, що результати голосування були сфальсифіковані на користь пропрезидентської партії "За нову Грузію" і вимагає відставки Едуарда Шеварднадзе.

У Тбілісі у вівторок кілька тисяч осіб взяли участь в маніфестації прихильників "Союзу демократичного відродження", партії лідера Аджарської автономної республіки Аслана Абашидзе, котрий підтримує президента Едуарда Шеварднадзе в його протистоянні з опозицією. До міста прибули аджарські силові підрозділи.

Опозиція стверджує, що результати голосування були сфальсифіковані на користь пропрезидентської партії "За нову Грузію" і вимагає відставки Едуарда Шеварднадзе.

У Тбілісі перебуває помічник заступника державного секретаря Сполучених Штатів у європейських і азійських справах Лінн Песко. Після переговорів з президентом Едуардом Шеварднадзе він прибув на зустріч з лідером опозиційної коаліції "Бурджанадзе-Демократи", спікером парламенту Ніно Бурджанадзе і колишнім спікером парламенту Зурабом Жванія.

Лінн Песко заявив, зокрема, після переговорів: “Я б сказав, що нинішні дискусії були дуже добрими і корисними. Ми обговорили двосторонні відносини і головною темою були також вибори”.

У свою чергу Ніно Бурджанадзе заявила журналістам: “Візит Лінна Песко чітко вказує на те, щоб знайти вихід із цієї ситуації. Сполучені Штати Америки є нашим стратегічним партнером, другом нашої країни, і вони завжди стараються бути на боці Грузії у важкі часи і знаходити рішення, що є прийнятними для Грузії”.
XS
SM
MD
LG