Доступність посилання

ТОП новини

Донеччина підніме ціни на хліб.


Сергій Гармаш Донеччина підніме ціни на хліб.

Донецьк, 19 листопада 2003 - Слідом за сусідніми областями Донеччина підніме ціни на всі сорти хліба. Одночасно будуть започатковані компенсаційні виплати малозабезпеченим. Ці дотації сягатимуть 6-10 гривень. А виплачуватись вони будуть із зарплат всіх працюючих в області.

Голова Донецької обласної адміністрації Анатолій Близнюк оголосив журналістам про те, що Донеччина, слідом за своїми сусідами – Днііпропетровською, Харківською та Запорізькою областями підвищить ціни на всі сорти хліба.

З початку так званої хлібної кризи влітку донецький лідер неодноразово заявляв про те, що ціни на хліб стримуються штучно і що вони будуть підніматись. Але тоді ж Анатолій Близнюк наголошував, що дорожчатимуть лише найвищі сорти. А так звані соціальні залишаться на тому ж рівні. Тепер голова обладміністрації повідомляє про зростання цін на всі сорти хліба без винятку. Анатолій Близнюк: “І як би ми не дивились на цю проблему, все одно немає ідеального варіанту, крім як дозволити відпустити ціну на вищі сорти хліба, мінімально, із забезпеченням мінімального рівня рентабельності підняти ціну на мінімальні сорти хліба, і допомагати людям. Тим, конкретно, для кого це боляче”.

Як сказав Анатолій Близнюк, в області приблизно 145 тисяч людей, які обмежені у коштах і приходять за субсидіями та допомогою в органи соціального захисту. Саме вони, в разі офіційного оформлення субсидій, мають отримувати за підрахунками глави області 6-10 гривень на місяць. Тобто за ці 6-10 гривень дідусі та бабусі мають ще вистояти черги в соціальних службах.

Незрозумілими з виступу Анатолія Близнюка залишились джерела фінансування цих хлібних субсидій. Цитую: “...якщо у нас сьогодні в економіці області задіяні 2 мільйони 100 тисяч людей, тоді, грубо кажучи, кожний працюючий має дати 50 копійок, щоб закрити цю тему”, – кінець цитати. За словами Анатолія Близнюка. кожному працюючому треба віддати із своєї місячної зарплати 50 копійок. щоб малозабезпечені отримали свої 6-10 гривень. Він звернувся до керівників підприємств із закликом допомогти та повідомив, що в управлінні соціального захисту відкритий спеціальний рахунок. Чи є для адресної допомоги малозабезпеченим кошти, виділені державою, голова Донецької обладміністрації не сказав.

На Донеччині у вівторок голова обладміністрації оголосив про те, що більше не стримуватиме ріст цін на хліб. Хоча останнім часом вони і так уже підвищились. Наприклад, хліб “Бородинський” коштує 1гривню 20 копійок, білий хліб – 1гривню 65, в деяких районах – 1гривню 70 копійок. Вартість борошна в середньому – 3.20. Ціни на картоплю дуже різняться: від 80 копійок на ринках до двох гривень у магазинах. Цукор – 2.50. Проїзд у тролейбусах та трамваях у Донецьку коштує 40 копійок. У маршрутних таксі – 75.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG