Доступність посилання

ТОП новини

Відкриття почесного консульства України у польському Жешуві.


Володимир Павлів Відкриття почесного консульства України у польському Жешуві.

Варшава, 24 листопада 2003 – У польському місті Жешуві урочисто відкрито вперше в цій країні почесне консульство України. Почесним консулом України став місцевий підприємець, котрий уже понад сім років тісно співпрацює з Україною, Єжи Кжановський. На урочистості відкриття почесного консульства в п’ятницю були присутні, зокрема, керівники структур національної безпеки України та Польщі – Володимир Радченко та Марек Сівец.

Новопризначений почесний консул України у Жешуві, підприємець Єжи Кжановський, уже багато років є лідером на польському ринку виробників крісел. Його меблева фірма “Новий стиль”, що базується в невеличкому містечку Кросно, володіє меблевими фабриками в семи країнах світу і продає свою продукцію на ринки майже всіх колишніх республік Радянського Союзу. Чотири роки тому українську філію “Нового стилю” збудовано в Харкові, а вже цього року її річний обіг склав 30 мільйонів доларів.

Створення почесного консульства України у Жешуві є подією малоцікавою для пересічних українських громадян, оскільки там не можна залагодити жодних характерних для консульства справ. Головним завданням почесного консульства є перш за все інтенсифікація економічної співпраці Підкарпатського воєводства Польщі з реґіонами України.

Новий почесний консул України як мало хто з польських бізнесменів орієнтується у можливостях українського ринку. Про що, зрештою, говорить і він сам: поляки не знають України і її економіки, сказав на урочистості Єжи Кжановський, і майже зразкові польсько-українські стосунки у політиці на даний момент не мають відповідного застосування в економіці.

Єжи Кжановський каже, що хотів би змінити ставлення польського бізнесу до України, але для цього потрібен добрий маркетинґ. Особливо він хотів би показати польським колегам можливості українського ринку як помосту для економічної експансії на інші ринки країн – учасниць СНД. Він планує також заохочувати українських бізнесменів робити інвестиції в Польщі.

Для реалізації своїх завдань почесний консул України в Жешуві планує створити клуб польських інвесторів, котрий став би платформою для обміну досвіду про можливості інвестування в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG