Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську готують проведення так званого форуму на підтримку політичної реформи, запропонованої Президентом.


Іван Костюк В Івано-Франківську готують проведення так званого форуму на підтримку політичної реформи, запропонованої Президентом.

Івано-Франківськ, 25 листопада 2003 - Керівництво політичної ради Івано-Франківської обласної організації блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” заявило, що володіє інформацією, згідно з якою в обласному центрі Прикарпаття ведеться підготовка до проведення так званого форуму на підтримку політичної реформи, запропонованої Президентом. Щоправда, ця підготовка відбувається, за словами представників “Нашої України”, таємно від громадськості реґіону.

Політична рада Івано-Франківської обласної організації блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” повідомила про те, що на Прикарпатті таємно готується проведення найближчим часом так званого форуму на підтримку політичної реформи, запропонованої Президентом. Ця інформація, як заявили представники “Нашої України”, є цілком достовірною, хоча отримана не офіційно, а від людей, які працюють в обласній держадміністрації. З цього приводу заступник голови обласної ради Романія Постолянюк зауважила: “Є ще чисто людські стосунки – я тобі не кажу офіційно, але таке буде. Але я тобі офіційно не кажу. І така інформація в нас є. І ми за свої слова відповідаємо”. Керівництво політичної ради обласного блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” та представники блоку Юлії Тимошенко, які провели з цього приводу спільну прес-конфренцію, заявили, що вони й надалі переконані в тому, що українському суспільству необхідне реформування політичної системи. Однак такі реформи не може ініціювати та проводити політично збанкрутіла влада, яка користується мізерним рівнем підтримки в країні. У заяві також наголошується, що форуми, аналогічні до того, який планується провести в Івано-Франківську, вже відбулися в ряді областей з ініціативи Адміністрації Президента. Вони мають на меті, примусово в адміністративному порядку залучивши учасників, інсценізувати процес так званого “широкого народного обговорення” та задекларувати підтримку чергових політичних ініціатив Президента. Політична рада обласного блоку “Нашої України” заявила, що такий форум не сумісний з принципами демократичного суспільства. Згідно з українською Конституцією, він повинен бути відкритим. Голова обласного штабу блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Зіновій Шкутяк з приводу таємності проведення цього заходу зауважив: “Ми говоримо вам, що за тими даними, які в нас є, якщо б висіло оголошення, було оголошення в газеті, де йшлося б про те, що завтра об 11 годині в драмтеатрі відбудеться такий захід, то було б усе гаразд. І телебачення продемонструє по загальнонаціональних каналах, що іванофранківці, бачите, також підтримують, то вже буде пізно”. Представники обласної організації Віктора Ющенка “Наша Україна” та блоку Юлії Тимошенко наголосили, що готові взяти участь в усіх публічних політичних заходах, адже державі необхідне обговорення назрілих політичних проблем. Однак така дискусія можлива лише в тому випадку, коли обговорення проводитимуться відкрито і до них будуть залучені всі політичні сили та громадськість.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG