Доступність посилання

ТОП новини

В Маастріхті (Нідерланди) скінчилась нарада Організації з безпеки і співпраці в Європі


-- no author -- Його учасникам не вдалося ухвалити заключну декларацію через розбіжності з Росією з питання про врегулювання ситуації в Грузії та Молдові.

Його учасникам не вдалося ухвалити заключну декларацію через розбіжності з Росією з питання про врегулювання ситуації в Грузії та Молдові.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Колін Пауелл в рамках цієї наради зустрівся сьогодні з виконувачем обов’язків президента Грузії Ніно Бурджанадзе.

Виступаючи на нараді, Пауелл пообіцяв новому керівництву Грузії всебічну підтримку. Колін Пауелл також сказав: "Світова спільнота мусить зробити все можливе, щоб підтримати Грузію і забезпечити її територіальну цілісність під час наступних виборів і після них. Жодним чином не можна підтримувати сепаратистів, які намагаються підірвати суверенітет Грузії.

І ще цитата від державного секретаря Сполучених Штатів: "Я також закликаю Росію та Грузію вирішити проблеми, що торкаються російської військової присутності в Грузії".

Колін Пауелл закликав Росію вивести війська із Молдови: "Я ще раз закликаю до якнайскорішого виконання Стамбульських зобов"язань щодо Молдови і Грузії, і я мушу висловити жаль, що не вдалося досягти консенсусу в міністерських заявах щодо цих проблем".
XS
SM
MD
LG