Доступність посилання

ТОП новини

У Москві представники парламентських асамблей Ради Європи, ОБСЄ негативно оцінили характер парламентських виборів у Росії


-- no author -- Президент парламентської асамблеї ОБСЄ Брюс Джордж сьогодні на прес-конференції у Москві сказав: “Широке використання адмінресурсу та переважне висвітлення пресою діяльності блоку “Єдина Росія” створили нерівні умови для інших партій і кандидатів. Отож, фундаментальний принцип, що кандидати і партії повинні мати рівні умови, не був дотриманий”.

Вибори до Державної думи не відповідали багатьом зобов’язанням, які ухвалили країни-члени ОБСЄ та Ради Європи. Західні спостерігачі поставили під сумнів намагання Росії відповідати європейським критеріям демократичних виборів. Про це йдеться у доповіді міжнародної місії.

Президент парламентської асамблеї ОБСЄ Брюс Джордж сьогодні на прес-конференції у Москві сказав: “Широке використання адмінресурсу та переважне висвітлення пресою діяльності блоку “Єдина Росія” створили нерівні умови для інших партій і кандидатів. Отож, фундаментальний принцип, що кандидати і партії повинні мати рівні умови, не був дотриманий”.

А спостерігачі з країн Співдружності навпаки, визнали російські вибори відкритими і демократичними.
XS
SM
MD
LG