Доступність посилання

ТОП новини

Франція, Німеччина та Росія розкритикували рішення Пентагону про те, щоб відсторонити від контрактів на відбудову Іраку компанії з країн, які не підтримали США


-- no author -- Виступаючи у Берліні сьогодні, міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов заявив: “Щодо реконструкції в Іраку, я гадаю, що це справа міжнародної спільноти, і усі ті країни, які готові надати допомогу іракському народові у відновленні країни після війни, повинні мати для цього можливість”.

Німеччина назвала таке рішення “неприйнятним”, а Міністерство закордонних справ Франції заявило, що воно вивчить юридичну силу такого рішення. Росія натякнула на те, що це може примусити її зайняти жорстку позицію щодо питання реструктуризації боргів Іраку.

Виступаючи у Берліні сьогодні, міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов заявив: “Щодо реконструкції в Іраку, я гадаю, що це справа міжнародної спільноти, і усі ті країни, які готові надати допомогу іракському народові у відновленні країни після війни, повинні мати для цього можливість”.

Критика прозвучала після того, як Департамент оборони США заявив, що він відсторонить від участі у конкурсі на контракти з відбудови Іраку ті країни, які виступили проти нападу США на режим Саддама Хусейна.
XS
SM
MD
LG