Доступність посилання

ТОП новини

Ідеї і пропозиції щодо можливого відродження ядерної зброї в Україні “є зі сфери політичної фантастики, оскільки не можна повернутися до того, чого не було”


-- no author -- Про це сказав в інтерв''ю УНІАН голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції, директор Інституту євроатлантичного співробітництва Борис Тарасюк, коментуючи ініціативи деяких українських парламентаріїв та політиків щодо необхідності відродження ядерного статусу України.

Про це сказав в інтерв''ю УНІАН голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції, директор Інституту євроатлантичного співробітництва Борис Тарасюк, коментуючи ініціативи деяких українських парламентаріїв та політиків щодо необхідності відродження ядерного статусу України.

За його словами, “Україна мала на своїй території третій за величиною ядерний потенціал, мала право на цей потенціал як на власність, але не як на стратегічні ядерні озброєння, оскільки Україна не контролювала цих ядерних озброєнь”.

Крім того, додав колишній міністр закордонних справ, “Україна не мала і не має технологічних можливостей підтримувати ядерну зброю в належному стані. Всі ці підприємства були і є в Російській Федерації, і отже, Україна могла б залишити ядерну зброю, але в обмін на позбавлення незалежності і суверенітету”. Підсумовуючи сказане, Борис Тарасюк назвав ідеї відновлення ядерного статусу України “несерйозними”.
XS
SM
MD
LG