Доступність посилання

ТОП новини

Новий поїзд Краків-Київ-Краків.


Володимир Павлів Новий поїзд Краків-Київ-Краків.

Варшава, 15 грудня 2003 року.

Володимир Павлів

Сьогодні у понеділок о 21.05 місцевого часу із Кракова до Києва вирушив новий поїзд. В урочистості відкриття нового залізничного маршруту взяли участь представники фірм-партнерів, що започаткували цей проект Польської державної залізниці та “Укрзалізниці”, керівники міста Кракова та Генерального консульства України у цьому місті.

Новий поїзд у Кракові вже встигли охрестити поїздом 21-го століття. Це перший поїзд, що курсує між Польщею та сусідніми країнами на сході, який буде автоматично переставлятися з європейської вузькоколійки на ширшу колію, котра збереглася до нині у всіх колишніх республіках Радянського Союзу. Зміна ширини коліс відбуватиметься на швидкості 40 кілометрів на годину, що дозволить скоротити на 5-6 годин загальну тривалість подорожі з української столиці до польської культурної столиці, як часами називають Краків.

Чому саме до Кракова, а не до Варшави, “Свободі” пояснив Генеральний консул України у цьому польському місті Олександр Медовніков.

Олександр Медовніков

Тому, що Краків є надзвичайно популярним місцем для українців, для заможних українців: хто купує путівки на гірськолижний відпочинок в польських Татрах.

Володимир Павлів

Саме на заможних українців розрахований цей маршрут. Звідси й вагони зовсім нового типу, де кожне купе, як, принаймні, це виглядає у рекламі, має власний душ з туалетом і телевізор. Відповідною буде, правда, і ціна квитка: близько 140 євро.

Однак, для тих, хто може собі дозволити на таку подорож, це може вирішити певну проблему, наприклад, відсутності квитків взагалі.

Говорить Олександр Медовніков.

Олександр Медовніков

Минулого року важко було навіть наперед купити квиток на поїзд, тому що тур-фірми викуповували цілі вагони, і вони продавали квитки на ці вагони для своїх клієнтів, які купують путівки. А якщо люди хоче приїхати покататися на нартах в Закопани без тур-фірми? Вона квиток просто не купить, бо всі квитки викуплені.

Володимир Павлів

Новий поїзд курсуватиме між Краковом та Києвом тричі на тиждень. У понеділок виїхав до Києва, а в середу повинен повернутися до Кракова. Повернутися, як твердять в українському Генеральному консульстві, із 5-ма тонами різдвяних подарунків для польських дітей від Президента України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG