Доступність посилання

ТОП новини

У Криму сталася автомобільна катастрофа, в якій загинули 17 павлоградських шахтарів.


Володимир Притула У Криму сталася автомобільна катастрофа, в якій загинули 17 павлоградських шахтарів.

Симферополь, 18 грудня 2003 - У Криму вчора пізно ввечері сталася одна з найбільших за роки незалежності України автомобільних катастроф. За словами представників Державтоінспекції, через розрив шини автобус, який їхав з Павлограда до Алушти, неподалік села Ізобільне, що за 41 кілометр на південь від Симферополя, змінив напрямок руху з проїжджої частини на узбіччя, а потім упав в ущелину глибиною 7 метрів, в результаті чого 15 пасажирів загинули на місці, 2 померли в лікарні і ще 19 отримали поранення різного ступеня. За фактом аварії і загибелі людей прокуратура Криму порушила кримінальну справу, ведеться слідство.

В автобусі “Кароса”, який зазнав аварії, перебували 33 робітники об’єднання "Павлоградвугілля", які їхали на відпочинок і лікування до алуштинського санаторію "Золотий колос", а також екскурсовод і два водії. Трагедія сталася о 20.30 у середу на гірській трасі неподалік Алушти. За даними Державтоінспекції, це одна з найбільших автокатастроф, які сталися в Україні за роки незалежності. Пообіді медикам вдалося ідентифікувати лише 6 із 17 загиблих. Остаточне опізнання проводитиметься уже в Павлограді, куди в п’ятницю відправлять тіла усіх загиблих. Із 19 осіб, які отримали поранення, 5 перебувають у реанімації, і з них троє у дуже важкому стані.

Для розслідування причин аварії і надання допомоги потерпілим та їхнім сім’ям, уряд Криму створив спеціальну комісію. За повідомленням урядової прес-служби, з резервного фонду Ради Міністрів Криму вже виділені 100 тисяч гривень, і сьогодні ж на сесії Алуштинської міськради ухвалене питання про надання додаткової фінансової допомоги постраждалим. Відкритий благодійний рахунок, на який уже перерахував свою місячну зарплату голова Ради міністрів автономії Сергій Куницин, а також одноденну зарплату – усі члени кримського уряду і працівники його апарату. Родичів постраждалих, які прибувають до Алушти, розміщають у санаторії “Золотий колос”, де з ними працюватимуть психологи та медики.

За попередніми даними розслідування, причиною катастрофи була відмова гальмівної системи автобусу. Але згодом начальник Департаменту державтоінспекції МВС України Сергій Каракай заявив журналістам у Криму, що як основна причина аварії автобусу під Алуштою розглядається саме розрив шини колес. Водій автобуса – мешканець Павлограда, 1967 року народження, внаслідок аварії отримав легкі поранення і затриманий правоохоронними органами. За фактом автокатастрофи порушена карна справа.

Як повідомив журналістам міністр охорони здоров`я Криму Сергій Донич, який з учорашнього вечора перебуває в Алушті, найбільшу тривогу у медиків викликають троє пацієнтів. Інші, за словами міністра, мають травми середнього ступеня і зараз немає прямої загрози для їхнього життя. Він не виключив ускладнення здоров`я постраждалих у подальшому, тому, за його словами, зараз проводяться планові медичні заходи. На даний момент, підкреслив Сергій Донич, “люди нетранспортабельні”, тому їх не можна переправити до інших медичних закладів, зокрема до Павлограда.

До Криму прибув мер Павлограда Іван Метелиця, який заявив, що місцева влада надасть допомогу постраждалим. За його словами, ця трагедія вразила мешканців міста, оскільки навіть на шахтах Західного Донбасу ніколи не було такої масової загибелі шахтарів. Співчуття рідним і близьким загиблих і постраждалих висловив Президент України Леонід Кучма, Рада міністрів і Верховна Рада Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG