Доступність посилання

ТОП новини

Про наслідки автокатастрофи 17 грудня під Алуштою.


Володимир Притула Про наслідки автокатастрофи 17 грудня під Алуштою.

Симферополь, 18 грудня 2003 - За даними попереднього розслідування автокатастрофи під Алуштою 17 грудня, коли загинули 17 і були поранені 19 осіб, у трагедії винен водій автобуса, який перевозив працівників Державної голдингової компанії «Павлоградвугілля». Про це повідомив Центр громадських зв’язків Головного управління МВС України в Криму. Стан здоров”я 7 постраждалих продовжує залишатися важким.

За повідомленням правоохоронців, остаточні висновки міліція зробить тільки через 2-3 тижні, після детального аналізу технічного стану автобусу, однак результати попереднього слідства, що грунтуються у тому числі на свідченнях водія, вказують на його провину. За даними розслідування, водій спочатку перевищив допустиму швидкість, на спуску перейшов на нейтральну передачу, а потім не зміг перемкнутися на зниження і таким чином призупинитися. Водій намагався керувати автобусом за допомогою гальм, однак гальмівна система вийшла з ладу. На різкому повороті автобус винесло до захисної стіни, в яку він врізався на великій швидкості і впав у десятиметрову прірву, повідомили правоохоронці. Водночас, вони спростували інформацію про те, що водій виплигнув із автобуса на ходу: з боку водія немає дверей, а отримані ним специфічні травми від удару стернового колеса свідчать про фронтальне зіткнення.

Як ми вже повідомляли, ввечері 17 грудня на 40-му кілометрі траси Симферополь-Алушта в прірву впав автобус, який віз передовиків виробництва голдингу «Павлоградвугілля» на відпочинок до Алушти. В автобусі перебували 36 осіб, 17 із яких загинули, 19 з травмами різного ступеня тяжкості доставлені до Алуштинської міської лікарні. За даними медиків, 5 постраждалих перебувають у дуже важкому стані, 2 особи – у важкому і 12 – у стані середньої важкості. Уточнює перший заступник міністра охорони здоров”я Криму Сергій Гавриленко: “Одна людина, яка із самого початку була у дуже важкому стані, так і залишається у ньому. Ще 4 особи важкі, але вони стабілізувалися. Вже те, що немає погіршення, це добре. Всі решта з 19 госпіталізованих ще перебувають у лікарні. У перші часи після трагедії були передані ліки на суму 4 тисячі гривень із республіканської лікарні Семашка, потім на 21 тисячу надійшли ліки з Міністерства охорони здоров’я України, ще на 50 тисяч – виділило місто Алушта. Крім того гуманітарну допомогу передало представництво компанії “Файзер”. Тому медикаментів на 19 осіб достатньо. Ми організували збір крові, її теж достатньо. У неділю звернулися до уряду України з проханням про обладнання для Алуштинської лікарні на 200 тисяч гривень – щойно зателефонували, щоб ми негайно його забирали. Тобто, дякуючи державі, всім хто брав участь, нашим лікарям, все дуже оперативно вирішується”, - повідомив перший заступник міністра охорони здоров”я Криму Сергій Гавриленко.

За даними правоохоронців, тіла усіх 17-ти загиблих переправлені до Павлограда та ідентифіковані. Чотирьох із них поховали до вихідних, решту у понеділок. А в Симферополі продовжує працювати урядова комісія з розслідування причин аварії, яку очолює віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв. У суботу вона розпорядилася провести перевірку виконання умов ліцензій автотранспортними підприємствами, які здійснюють пасажирські перевезення, технічний огляд автобусів і маршрутних таксі, а також переатестацію всіх водіїв пасажирського автотранспорту. Крім того, "Укравтодор" отримав доручення визначити небезпечні ділянки на дорогах, особливо в Криму і Закарпатті, і ближчим часом оснастити їх додатковими захисними спорудами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG