Доступність посилання

ТОП новини

Посол США в Україні Джон Гербст заперечує причетність Сполучених Штатів до підтримки української опозиції. Про це він заявив у Києві, виступаючи перед студентами Інституту міжнародних відносин


-- no author -- Гербст зазначив, що українська опозиція на голосуваннях у Верховній Раді не підтримувала законів, які відповідають інтересам США, зокрема, щодо відправлення українських військових до Іраку і Ліберії. Він також підкреслив, що опозиціонери проголосували проти захисту прав інтелектуальної власності. "Стає очевидним, що тут ми маємо справу зовсім не з тими, хто діяв би за нашою підказкою", - заявив Гербст.

Гербст зазначив, що українська опозиція на голосуваннях у Верховній Раді не підтримувала законів, які відповідають інтересам США, зокрема, щодо відправлення українських військових до Іраку і Ліберії. Він також підкреслив, що опозиціонери проголосували проти захисту прав інтелектуальної власності. "Стає очевидним, що тут ми маємо справу зовсім не з тими, хто діяв би за нашою підказкою", - заявив Гербст.

Американський посол також звернув увагу на питання свободи слова в Україні. Він, зокрема, сказав: ‘Усі найголовніші ЗМІ, особливо тебелачення і радіо, не відбивають весь спектр існуючих думок. Пресі надсилаються темники з інструкціями. І щоб краще контролювати інформацію, доступну громадськості, “особлива увага” приділяється тим мас-медіа, які наважуються критикувати владу. Одна з найскандальніших в Україні реалій – це те, що журналістика залишається небезпечною професією”.
XS
SM
MD
LG