Доступність посилання

ТОП новини

Акція протесту підприємців Донецька.


Сергій Гармаш Акція протесту підприємців Донецька.

Донецьк, 25 грудня 2003 - Підприємці Донецька оголосили про пікетування у п’ятницю обласної адміністрації. Влада ж не бачить причин для акцій протесту.

У п‘ятницю, 26 грудня, перед будівлею Донецької обласної адміністрації зберуться представники малого й середнього бізнесу області, щоб привернути увагу влади і громадськості до проблеми чиновницького свавілля та вирішити питання про страйк підприємців. Крім цього, учасники акції ухвалять звернення до Президента Кучми з проханням втрутитись у ситуацію, яка, йдеться у проекті звернення, останнім часом погіршується. Про причини, що призвели до передстрайкового стану підприємців кореспондентові “Свободи” розказав голова обласної спілки підприємців малого й середнього бізнесу Олександр Хряков:

Здирництво, шантаж, постійний тиск на підприємців перераховувати гроші у бюджетні фонди, постійні перевірки довели до того, що підприємництво виходить на вулицю і змушене оголосити страйковий стан, щоб звернутись до Президента, до світової спільноти підтримати нас, приїхати сюди і подивитися , яка інвестиційна програма тут є насправді і що нас чекає”.

Основне обурення підприємців викликає те, що в Донецьку та інших містах області, за словами Олександра Хрякова, зараз практично неможливо вирішити жодного питання з чиновниками без добровільно-примусових так званих пожертв у різні міські програми та фонди, розподіл коштів з яких ніхто не контролює. До того ж, з наближенням свят загострюється проблема незаконних перевірок податківцями та іншими силовими й фіскальними структурами, які просто паралізують роботу підприємців, якщо ті, так би мовити, не розуміють мети перевіряючих. “Вирішення проблемних ситуацій на місцях неможливе через відкрите небажання чиновників виконувати вимоги законів”, – наголошується в прес-релізі спілки підприємців.

Цікавою була реакція на запитання кореспондента “Свободи” до голови обладміністрації Анатолія Близнюка щодо ситуації в малому підприємництві. Губернатор заявив, що зустрінеться з підприємцями, розгляне їхні скарги, але поряд з цим і дасть доручення фіскальним органам перевірити законність їхнього бізнесу. А мер Донецька Олександр Лук’янченко у свою чергу був щиро здивований вимогами підприємців. “Ми не підвищували жодних тарифів підприємцям на території міста з 98-го року. Яке може бути підгрунтя, куди ще знижувати?” – запитав він журналістів. Олександр Лук’янченко не думає, “ щоб там сьогодні був такий важкий тиск, який би вигнав на пікетування і страйки”. Але підприємці, які відзначають посилення останнім часом в області чиновницького свавілля, готуються вийти на вулицю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG